Rondo

Rondo er en interspecifik rødvinsdrue, som blev skabt i 1964 i det daværende Tjekkoslovakiet af professor Kraus ved krydsning af sorterne Zarya Severa og St. Laurent. Sorten blev senere videreforfinet på Forskningsanstalt Giesenheim i Tyskland.

Rondo giver en næsten uigennemsigtig vin med sort skær.

Rondo er meget udbredt i de nye nordlige vinlande, herunder Danmark, grundet dens gode egenskaber i koldt klima.

Der kan laves gode fyldige vine på sorten. Langt det meste danske rødvin er helt eller delvis lavet på Rondo.

Vi har smagt både god og decideret dårlig dansk vin af Rondo.

Rondo har tidligt udspring primo maj og er derfor eksponeret for majfrost. Sorten betragtes som tidligt og stabilt modnende.

Rondo har kraftig vækst med mulighed for stort udbytte.

Rondo er yderst resistent overfor vinterfrost. Rondo er delvis resistent overfor meldug og vinskimmel. Rondo kan angribes af gråskimmel.


Vores motivering for Rondo:

Rondo valgte vi mere af nød end af kærlighed. Druen er det sikre valg, der sikrer brugbare druer næsten uanset vejrliget.

Ikke sådan at forstå, at vi ikke bryder os om druen, men vi har smagt rigtig meget decideret dårlig vin lavet på Rondo. Enten har det været for sødt, grumset eller ikke smagt af ret meget.

Det er dog lykkedes os at frembringe en god og fyldig 2012 enkeltvin af Rondo.

Vi påregner at Rondo hovedsageligt skal udgøre ⅓ af vores standardblanding, hvor den med sin fylde og mørke farve går godt sammen med Regent og Bolero.