© Société Nordland Links | Impressum

Håndarbejde, renlighed, tålmodighed og (om)hyggelighed
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print Share on Google Bookmarks
Société Nordland

Vinificeringsfilosofi

Vores helt overordnede udgangspunkt er, at de gode vintyper i store træk allerede er lavet. Vi går ikke ud fra, at en eller anden uopdaget supervintype, dyrket i Danmark, ligger og venter på at blive presset. Vi er helt på det rene med, at god vin skal smage som gode vine gør i Italien, Spanien, Chile mm. Derfor prøver vi at tilstræbe en vinstil, som god vin lavet under sydlige himmelstrøg. Vores ambition er ikke, at vi skal skabe en speciel dansk vinsmag. Vi har set for meget såkaldt” specialøl” iblandet alt lige fra chokolade over chili til rosiner, til at vi tror på, at man skal ændre på noget, som i forvejen har vist dets værd.


Kodeordene i vores vinificeringsproces er: håndarbejde, renlighed, tålmodighed og omhyggelighed. Disse 4 ting mener vi, kan gøre en god vin lidt bedre. Eller i nødstilfælde en dårlig vin lidt mindre dårlig.


Alle vores vine gærer alkoholisk ud, mens de står på skallerne. Det er vores overbevisning, at gæringsprocessen er med til at frigøre mest muligt fra skaller og kerner. I det hele taget tilstræber vi så lang tids skalkontakt som muligt for at nærme os vores ideal: Tykke og smagfulde italienske og spanske vine.


Som udgangspunkt anvender vi malolaktisk gæring i alle vores vine. Dette for at holde syreniveauet nede og efter vores mening gøre vinen mere behagelig. Vi tilstræber at tilsætte så lidt kemi som muligt. Grundet holdbarhed tilsætter vi som standard sulfitter, dog ikke over 3 g/25 liter. Vi opererer ikke med restsukker, ud over hvad der måtte være tilbage efter endt gæring. Restsukker hører hjemme i damelikør.

 


Indtil videre har vi besluttet ikke at benytte os af egefade, da vi mener processen er for svær at styre, med vores relativt ringe vinmængde. Vi er også bange for uønskede bakterier mm. Indtil videre har vi besluttet at eksperimentere med egechips, som jo mere eller mindre giver samme resultat, men er lettere at styre. Vi har konstateret at tilsatte egechips brugt med omtanke på den rigtige vin giver et godt “løft” til vores vin.


Overordnet mener vi, at det er vigtigere, at vinen smager af druer end af ristet ædeltræ.